Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin. Foto: Predrag Milosavljevic / Xinhua News / Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da Vlada Crne Gore "zaista nije ponizila Srbiju" ali kako je rekao, ne zato što nije htela, već zato što to nije mogla da učini.

Komentarišući objavu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića na Tviteru da vlada u Podgorici nema nameru da bilo koga ponižava a posebno ne „najbližu“ Srbiju, Vulin je ocenio da usvajanje rezolucije u Skupštini Crne Gore „koja kao jedinu svrhu ima da Srbe proglasi odgovornim za nepostojeći genocid u Srebrenici, jeste želja da se ponizi Srbija“.

„Kada aktuelna Vlada Crne Gore poštuje odluku vlasti Mila Djukanovića da se protera ambasador Srbije, jer je izneo istorijsku istinu o Mojkovačkoj bici, to jeste želja da se Srbija ponizi. Kada se vakcine koje je Srbija poklonila Crnoj Gori javno proslede pripadnicima takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga koje Srbija ne priznaje i koje po rezoluciji 1244 ne bi smele da postoje, to jeste želja da se ponizi Srbija“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Dodao je da je umesto Srbije, Vlada Crne Gore tim potezima „ponizila sebe“.

Krivokapić je ranije na Tviteru objavio kako vlada na čijem je čelu, „nije nikoga ponižavala niti ima nameru da to učini“, posebno kako je rekao, „nama najbližu Srbiju“.

„Želeli smo i dalje želimo najbolje moguće odnose“, naveo je crnogorski premijer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare