Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"Ima razloga za zabrinutost i povećanu budnost kada je u pitanju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića", kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

Govoreći o kriminalnom klanu Veljka Belivuka on je rekao da postoje indicije da je imao pojedine ljude u policiji koji su ga štitili.

Dodaje da su imali ljude kojima su mogli da se obrate kada im se oduzme blindirano vozilo da im se vrati, da okrenu glavu kada nađu oružje kod njih, imali su ljude koje zovu kada se uhapsi neko od pripadnika njihovog klana.

Pročitajte još...

Dodaje i da su imali svoje mete u policiji.

„Postoje operativna saznanja da su imali svoje mete, a da li bi nešto uradili ili ne ja ne mogu da kažem, to će potvrditi istraga“, rekao je on i dodao da se sva saznanja dostavljaju tužilaštvu.

Napominje da je posebna Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za Belivukovu grupu formirana 8. decembra 2020. godine, a da je pre toga bilo puno saznanja o njima.

Banda je, kako kaže, razbijena 4. februara 2021. godine i da je to bila kulminacija jednog ozbiljno policijskog rada.

Podseća da je tokom informativnog razgovora o vezama sa Belivukom poligraf odbio Slaviša Kokeza, ali i Dijana Hrkalović, a da je jedino prihvatila i prošla na poligrafu (starleta) Tijana Ajfon.

Govoreći o prisluškivanju predsednika on je rekao da ne postoji mera prisluškivanja Aleksandra Vučića, ali da je na merama bilo 26 ljudi za koje se zna da su u komunikaciji sa Vučićem ili nekim od članova njegove porodice.

„Broj nezakonitih presretnutnih razgovora raste. Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što odu kod nadležnog sudije, traže od njega mogućnost prisluškivanja određenih lica, naprave od njega neku legendu, traže meru, sudija vam izda rešenje. VI to radite ne zato što je taj neko kriminalac već zato što znate da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare