Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Možda premijer Hrvatske Andrej Plenković može pred članicama Evropske unije (EU) da priča da su Hrvati većinski bili u partizanima, "ali pred Srbima takvu glupost ne bi smeo da ponovi", ocenio je danas u saopšenju ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Da bi se istina o ulozi hrvatskog naroda u Drugom svetskom ratu sakrila“, Vulin u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuje da se „planski smanjuje broj ubijenih u Jasenovcu i ćuti o bezbrojnim jamama i poklanoj srpskoj deci“.

Prema njegovoj oceni, „to je i razlog što je vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac trebalo da postane svetac, jer ako je vikar ustaške vojske svetac, onda je i vojska koju je duhovno vodio sveta kao i on“.

Vulin tvrdi da „Hrvatska nije razumela da deustašizacija nije proces laganja o ulozi Hrvata u Drugom svetkom ratu, već da je to pokajanje pred žrtvama ustaškog ludila i osuda samog postojanja NDH“.

„Nisu krivi Hrvati što im je bez pokajanja oprošten Jasenovac, krivi su Srbi, jer im pokajanje nisu tražili“, izjavio je Vulin, komentarišući izjavu Plenkovića da su „Hrvati dali najveći broj partizana“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar