Foto:Nemanja Jovanović

"Ako 'Oluja' nije bila etničko čišćenje, šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?", upitao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i istakao da nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi proterivanja njegovog naroda, da bi "Oluja" postala legitimna i bezgrešna.

„Nije (Boris) Milošević dovučen u Knin da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni“, istakao je Vulin u saopštenju odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

Radman je juče izjavio da je „netačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije ‘Oluja’ bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, te da se Vučić meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske“.

„Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u ‘Oluji’ čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od (Ante) Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina“, naglasio je ministar Vulin.