Zoran Vuletić Foto: Medija Centar Beograd
Zoran Vuletić Foto: Medija Centar Beograd

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je večeras da je žalosno što vlast politički zloupotrebljava smrt patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja.

„Ne priliči državi koja je republika da ovako reaguje, posebno imajući u vidu da već imamo ogoljenu borbu za prevlast u Sinodu SPC“, napisao je Vuletić na Tviteru.

On je izrazio saučešće svim vernicima i sveštenstvu SPC povodom smrti patrijarha Irineja.

Podsećamo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu. Sahrana će biti, kako je rečeno našem portalu, u nedelju u Hramu, a plan je da se proglasi trodnevna žalost zbog upokojenja poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo, a u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar