Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Osnivač pokreta Crno na belo, profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić upitao je urednika Informera Dragana Vučićevića da li je osoba iz BIA za koju tvrdi da je bila na terasi Predsedništva, a ne navijači, zapravo Goran Colić, kog su mediji dovodili u vezu sa Partizanovom tribinom.

Dragan Vučićević je gostujući na TV Pink, kako je rekao, „ekskluzivno“, pročitao da su lica sa terase Predsedništva bili „pripadnici službe bezbednosti“, odnosno BIA.

„Ja ću da pročitam imena, neću puna imena i prezimena, da ne bih ugrozio njihove identitete. To su Goran C.“, rekao je između ostalog Vučićević.

Reagujući na to, Vuletić, koji je je i bivši potpredsednik FK Partizan, upitao je na Tviteru Vučićevića „da li je Goran C. koga pominje zapravo Goran Colić“, pripadnik Petog odeljenja BIA, čovek koga je inače u decembru 2014. godine Novak Nedić, tadašnji i sadašnji generalni sekretar Vlade Srbije, imenovao u Skupštinu Partizana iz redova navijača, onih navijača koje je predvodio tada Sale Mutavi (Aleksandar Stanković, koji je ubijen pre pet godina), a čiji su članovi bili i Nenad Vučković Vučko, zatim Veljko Belivuk i konačno Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi“.

Takođe, Vučićeviću je uputio pitanje odakle mu pravo da na bilo koji način obaveštava javnost o radu državnjih agencija, naročito bezbednosno informativne. Upitao je i da li je transkript koji je svojevremeno Vučićević čitao između advokata i njegovog branjenika istinit, „pa ste time nezakonito prisluškivali advokata ili je laž, pa ste tada lagali“.

Podsetimo, glavni urednik Informera je pročitao u julu, u specijalnoj emisiji Pinka, navodni transkript razgovora ozloglašenog Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića sa svojim advokatom, gde se njih trojica, kako je čitao Vučićević, dogovaraju kako da slažu da su se viđali s Vučićem.

NIN je, u tekstu u martu, pisao da je Colić, za koga Vuletić pita, u Partizanu bio na funkciji do kraja 2016.

„Osim Colića, ispred navijača tada je takođe na predlog Nedića izabran i Nenad Vučković, koji je u tom trenutku bio u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije. Vučković, koji je od juna 2016. do danas rukovodilac u Žandarmeriji, tada je zajedno sa Stankovićem i Belivukom preuzeo tribinu i predvodio navijanje“, pisao je NIN.

NIN je pisao da je aktuelna vlast preko Nedića, Colića i Vučkovića kontrolisala sva dešavanja na tribinama.

Inače, kako je ranije pisao Insajder, Vučković je bio pripadnik Žandarmerije, što je kasnije potvrdio za Vreme i bivši inspektor Nebojša Trbović. On je naime, u tom intervjuu u martu, izjavio da je Veljko Belivuk izazvao pažnju službi kad se pojavio Nenad Vučković Vučko, koga je dovodio u vezu sa nekadašnjom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović.

Osamnaest dana nakon što je ubijen zvani Sale Mutavi, tadašnji vođa navijača Partizana koji je ranije osuđivan, na Insajder.net objavljena je fotografija na kojoj se vidi da se u društvu Stankovića i Belivuka, na tribinama, nalazi i pripadnik Žandarmerije – Nenad Vučković zvani Vučko.

Aleksandar Stanković i Velja Nevolja Foto: Privatna arhiva

Nenad Vučković je jedno vreme bio u Skupštini Fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik grupe navijača, a bio je i pripadnik Vojske Srbije, da bi nakon toga prešao u Žandarmeriju, pisao je Insajder. Trbović je naveo u intervjuu da je zatim Vučković prešao u MUP „i to ni manje ni više nego za zamenika komandanta Žandarmerije, upravo one jedince koja obezbeđuje utakmice“.

BONUS VIDEO: Drug Aleksandar Šapić govorio o Kini, Đinpingu i Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar