Aleksandar Šapić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić optužio je danas potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Šapić za divlju gradnju i upitao da li SNS nema nekog drugog kandidata za gradonačelnika Beograda koji nije kršio zakon.

Vuletić je na konferenciji za novinare ispred zgrade opštine Novi Beograd kazao da je Šapić, koji je predsednik te opštine i odbornik u Skupštini Beograda, nezakonito izgradio više stotina kvadrata nekretnina a deo kasnije legalizovao.

„Zakon o legalizaciji je namenjen ljudima koji su rešavali svoje životne probleme u ratnom haosu. Nije zamišljen za pojedince koji zloupotrebljavaju svoju poziciju i vlast“, rekao je Vuletić.

On je naglasio da će „neka buduća vlast“ u Beogradu podneti krivične prijave protiv odgovornih koji su učestvovali u legalizaciji Šapićevih nekretnina.

Vuletić je naveo da će predložiti proširenje dnevnog reda sednice Skupštine grada, u kojoj je odbornik, zakazane za ponedeljak, i tražiti uklanjanje svih murala i grafita posvećenih osudjenom ratnom zločincu generalu Ratku Mladiću.

On je pozvao Šapića da se izjasni na temu Mladića i dodao da je Šapić ranije bio fasciniran Veselinom Šljivančaninom, osudjenim za zločine u Vukovaru.

„Ako SNS nema boljeg kandidata od Šapića onda moramo da pretvorimo njegovu kandidaturu u našu prednost“, naglasio je on.

Vuletić je na pisarnici opštine Novi Beograd predao kompletan dnevni red predstojeće sednice Skupštine grada jer, kako je naveo, Šapić duže vreme ne dolazi na sednice.

Potpredsednik GDF Rade Veljanovski izjavio je da veruje da će na predstojećim beogradskim izborima, najavljenim za 3. april, opozicija osvojiti većinu u Skupštini grada.

On je naglasio da Šapić neće biti gradonačelnik Beograda jer je, izmedju ostalog, ranije prevario gradjane predstavljajući se kao proevropska i gradjanska opcija.

Šapić je ranije objavio da će on biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda.

BONUS VIDEO: Obišli smo gradilište Šapićeve vile

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare