Glavni urednik portala Nova srpska politička misao i politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je da pretnje smrću koje je dobio od predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije Sima Spasića nisu njegova individualna akcija, već da je u pitanju "udruženi zločinački poduhvat".

Glavni urednik portala Nova srpska politička misao i politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je da pretnje smrću koje je dobio od predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije Sima Spasića nisu njegova individualna akcija, već da je u pitanju „udruženi zločinački poduhvat“. u beogradskom Medija centru.

Pročitajte još...

Vukadinović je 25. novembra dobio pretnje smrću od Spasića zbog teksta objavljenog na njegovom portalu, a prema njegovim rečima, on nikada nije imao nikakav lični sukob sa Spasićem i dodao da se nisu poznavali.

„Osim možda onih scena prilikom ulaska i izlaska iz Skupštine, ili nekih skupova i okupljanja opozicionih, gde je on bio, takoreći, dežurna ikebana sa onim megafonom“, kazao je Vukadiović.

On je istakao da portal Nova srpska politička misao nema dovoljno veliki broj pregleda i uticajnost da bi ga neko „targetirao“ i naglasio da su oni taj tekst zapravo samo preneli sa drugog portala, a da se Spasić javio deset dana nakon njegovog objavljivanja.

Vukadinović je dodao da je nakon pretnji Spasića uputio na institucije.

„Demantija, žalbe, tužbe ako se oseća povredjenim i ako smatra da je doživeo duševnu bol, postoje sudovi i instance kojima se može obratiti“, rekao je Vukadinović.

On je ocenio da „nema dileme da je Spasić nečiji megafon“, kao i da „nema dileme čiji je megafon“.

„Da budem još konkretniji. Neka ruka iz vlasti, ili bliska vlasti vodi gospodina Spasića, vodi ga po ovim manifestacijama i skupovima opozicije koji ja i vi (mediji), kao ljudi koji su profesionalno zainteresovani i profesionalno pratimo aktivnosti opozicije, ne znamo svaki put kad i gde ima neka manifestacija i okupljanje predstavnika opozicije. Ali gospodin Simo Spasić zna i tu je, gotovo po pravilu“, rekao je Vukadinović.

Neću odustati od svojih javnih istupanja i delovanja

Istakao je da se nada da će tužilaštvo pregledati pozive koje je Spasić imao neposredno pre slanja pretećih poruka.

„Gospodin Spasić i njegove pretnje su samo vrhunac tog ekstremnog ponašanja, govora mržnje i sad sve direktnijeg nasilja koje nije samo verbalno i mentalno, već postaje i pretnja životu onima koji smetaju, ne gospodinu Spasiću, to je moja poenta, nego nekima iz vlasti“, kazao je urednik portala Nova srpska politička misao.

Ocenio je da mu se pretilo zbog čestih kritika vlasti i istakao da on od toga neće odustati.

„Ja neću odustati od svojih javnih istupanja i delovanja, niti ovog pokušaja da dam svoj skromni doprinos nekom malom higijenskom raščišćavanju srpske medijske, javne i političke scene“, naglasio je Vukadinović.

Dodao je i da je krajnji cilj koji bi želeli da postignu tužbom protiv Spasića da mu se zabrani da prisustvuje skupovima svih osoba kojima je pretio i u prošlosti, kao i osobama kojima bi potencijalno mogao da preti.

Njegov pravni zastupnik Marko Pantić rekao je da su se Spasićevim pozivom i nizom SMS poruka u kojima Vukadinoviću preti „da će ga odrobijati“ stekli svi uslovi krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, kao i da je ta krivična prijava odmah podneta.

Zatražena zabrana prilaska Vukadinoviću

Oni su zatražili predlog zabrane prilaska Vukadinoviću, kao i meru zabrane daljeg uznemiravanja preko telefona.

„Četiri dana nakon podnošenja krivične prijave, 29. novembra, videli smo osumnjičenog gospodina Spasića u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom. Reč je o televiziji Hepi, gde je odgovarajući na pitanja voditelja da li je poslao poruke gospodinu Vukadinoviću i šta je radio, on rekao – ‘Da, jesam mu poslao poruke da ću da ga odrobijam ako ne dokaže i da, jesam mu posalo poruku da će proći kao Ćuruvija’“, rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, Spasić je time apsolutno priznao izvršenje krivičnog dela i istakao da očekuje da će institucije sistema postupiti po zakonu i sankcionisati Spasića.

On je dodao da su stupili u kontakt sa tužiocem i da će Vukadinović u utorak dati izjavu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare