Vuk Jeremić napušta Savez za Srbiju

Politika 04. jul. 202013:06 > 20:2614 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić

Narodna stranka Vuka Jeremića izglasala je izlazak iz zajedničke odborničke grupe Saveza za Srbiju i ubuduće će nastupati samostalno u prestoničkoj Skupštini, ekskluzivno saznaje Nova.rs. Kako navodi naš izvor, ovakvoj odluci se usprotivio deo članstva, među kojima je i prvi čovek SzS u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović.

Kako navodi izvor našeg portala, Glavni odbor Narodne stranke, koji je planiran za danas, pomeren je do daljeg.

„Prema informacijama koje sam dobio, razlog tome su podeljena mišljenja između predsednika stranke Vuka Jeremića i potpredsednika i šefa odobrničke grupe SzS u Beogradu Nikole Jovanovića. Oni se nisu saglasili o tome kako treba da izgleda nastup naše odborničke grupe u Skupštini Beograda. Vuk smatra da Narodna stranka mora da ide sa samostalnom odborničkom grupom, dok Nikola isključivo zagovara jedinstvo opozicije“, navodi sagovornik Nova.rs iz Glavnog odbora Narodne stranke.

Naš izvor je potvrdno odgovorio na pitanje da li je tačno da je tokom održavanja sednice beogradskog Odbora Narodne stranke organizovano objedinjeno glasanje za izlazak iz odborničke grupe SzS sa glasanjem o poverenju Vuka Jeremića.

„Glasalo se za izlazak iz odborničke grupe SZS u Beogradu i za poverenje predsedniku stranke. I to objedinjeno. Mislim da to nije bilo fer. Većina je bila za, niko nije bio protiv, a nekoliko članova stranke je bilo uzdržano. Zbog takvog načina glasanja mnogi su se pobunili i podelili. Voleo bih da sednemo da se dogovorimo, jer mi smo mala stranka da bismo se delili. Neka ranija dešavanja unutar naše organizacije mi govore da je ovo uvod za izlazak iz Saveza za Srbiju, jer nema neke ljubavi između Jeremića i Dragana Đilasa“, rečeno je našem portalu.

Pre sednice beogradskog Odbora Narodne stranke, 23. juna je održana sednica Pedsedništva ove partije na kojoj je donet zaključak o samostalnom delovanju u budućnosti, te da je misija Saveza za Srbiju okončana nakon izbora.

Kako saznajemo, Narodna stranka nije jedina nezadovoljna politička grupacija unutar SzS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar