Vuk Drašković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Srpski političar i književnik Vuk Drašković proglašen je danas za nepoželjnu osobu u opštini Pale, u Bosni i Hercegovini, zbog izjave o ubijanju sarajevske dece za vreme rata u toj zemlji.

Odbornici Skupštine opštine Pale proglasili su Draškovića nepoželjnom osobom zbog, kako su naveli, „neprimerenih i netačnih navoda da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu“ tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Predsednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, rekao je da je Drašković „izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu“.

Škipina je kazao da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom na Palama donet kao odgovor na inicijativu predsednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Јahorina“ Nedeljka Eleka.

U dopisu Skupštini opštine Pale, Elek je naveo da je Drašković 2. oktobra izjavio na televiziji da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu, i dodao da „takve laži nanose ogromnu štetu opštini“.

BONUS VIDEO Vuk Drašković o zabludama o Kosovu i „Ožiljcima života“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare