Foto: medija centar beograd

Nataša Vučković, narodna poslanica Demokratske stranke, kazala je za portal Nova.rs da je podržala listu Ujedinjene demokratske Srbije zato što su programske odrednice te koalicije najbliži njenom političkom stavu.

Pokret Srbija 21, objavio je danas na svojoj fejsbuk stranici, da je narodna poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković svojim potpisom podržala listu koalicije Ujedinjene demokratske Srbije.

„Podržala sam ljude koji žele da se bave politikom i da izađu na izbore u situaciji kad moja stranka ne planira da učestvuje na njima“, poručila je Vučković.

Na pitanje našeg portala da li će se aktivnije uključiti u rad UDS-a, Vučković je istakla da joj to nije u planu, te da je ona svojim potpisom izrazila svoj građanski stav, na koji, kako kaže, ima pravo.

Podsetimo, Vučković je ranije izjavila da bi odluka o izlasku na parlamentarne izbore bila dobra za DS, pod uslovom da se formira jedna proevropska lista srodnih partija.

„Demokratska stranka sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora i, po mom mišljenju, ispravi tu odluku tako što će odlučiti, slično kao Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, da izađe na lokalne izbore“, rekla je ona krajem prethodnog meseca.

DS: Ne postoje mehanizmi za kažnjavanje Vučković

Na pitanje da li će Nataša Vučković biti kažnjena zbog svoje odluke da podrži UDS, iz Demokratske stranke za Nova.rs poručuju da ne postoje mahanizmi kojim se predviđa sankcionisanje onih koji svojim potpisom podržavaju druge liste.

„U slučaju da Etički odbor smatra da je učinjen prekršaj, tada se može pokrenuti postupak. Ako se na izbornim listama, nakon njihovog proglašenja, nađu članovi DS, oni će biti atomatski isključeni iz stranke. Bez ikakvog postupka. To je nešto što propisano našim Statutom“, rečeno nam je u Demokratskoj Stranci.

Šutanovac: Izuzetno cenim Marka Đurišića

Bivši predsednik i član Demokratske stranke Dragan Šutanovac je kazao da su ljudi okupljeni oko koalicije UDS-a politički najbliži njegovim stavovima, ali da u ovom trenutku ne razmišlja da im pruži podršku poput Nataše Vučković.

„Izuzetno cenim Marka Đurišića, mislim da zaslužuje podršku, ukoliko mu ona znači“, istakao je on.

Na pitanje da li će učestvovati na narednim izborima na listi UDS ili nekoj drugoj, Šutanovac je nagalasio da to ne bi bio slučaj ni da je DS učesnik izborne trke.

„Nemam nameru da se kandidujem i da budem narodni poslanik. To važi i za ubuduće.“

Naš portal kontaktirao je i Dragoslava Milojičića Kenu, takođe poslanika i člana Demokratske stranke, koji je kratko odgovorio na pitanje da li će podržati ovu ili neku drugu opciju na narednim izborima:

„Zaista ne odgovaram na glupa pitanja. Ja sam član DS-a skoro 20 godina i to je to“, naglasio je Milojičić