Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Govoreći o Evropskom planu za Kosovo i kritikama koje su na njegov račun uputili predstavnici mnogih opozicionih političkih organizacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi Zdravko Ponoš, Boško Obradović, Miloš Jovanović, Milica Đurđević Stamenkovski i Vuk Jeremić uništili Srbiju za manje od tri dana. Stigao mu je odgovor da će ući u čitanke kao “jedini vladar koji je skratio Srbiju” i da ovi napadi u stvari govore o njegovom rejtingu…

Gostujući u emisiji “Ćirilica“ na televiziji Hepi Aleksandar Vučić je govorio i o Evropskom planu za Kosovo, sa kojim se u načelu saglasio na nedavnom razgovoru u Brisel. Odgovarajući na kritike opozicionih lidera da je zapravo priznao nezavisnost Kosova, Vučić je rekao:

“Kako nisam potpisao ništa onda su postali naglo zabrinuti. A zabrinuti zato što nemaju šta drugo da ponude građanima Srbije. A šta da ponude? Da ponude ekonomski prosperitet? Ponoš, Obradović, Jovanović, Stamenkovski, Jeremić? Oni da ponude ekonomski prosperitet? Je’l to šala? Narod bi crkavao od gladi i zapamtite dobro moje reči. Jednom sam rekao da bi im trebalo tri dana da unište državu. Preterao sam, manje od ta tri dana”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Happy

Zatim ih je nazvao “neodgovornim tipovima koji gledaju kako da sruše svoju zemlju u teškom trenutku”.

“Tobož braneći nešto, a u stvari ne brane ništa, već se nadaju da će neko da učini neki loš potez. Radovali bi se tome, a ne uspehu Srbije i pobedi Srbije. Iako je u ovakvim uslovima, da budem sasvim iskren, nemoguće da očekujete nbilo kakvu pobedu. Samo je važno da sačuvamo Srbiju i njenu budućnost”.

Odgovarajući na ove optužbe lider pokreta SRCE i bivši predsednički kandidat Zdravko Ponoš kaže:

Foto: Printscreen FoNet/Video

“Ostavimo po strani šta bi ko uradio, očigledno je šta je on uradio. Vučić će u čitanke ući kao jedini vladar u ovih više od dva veka nove srpske države koji je skratio Srbiju”.

Pročitajte još...

Milica Đurđević Stamenkovski iz Srpske stranke Zavetnici smatra da se Aleksandar Vučić suočava sa velikim padom poverenja građana u njegova obećanja.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Pa očajnički pokušava da zaplaši narod interpretacijom naše retorike. U njegov ekonomski raj veruje sve manje ljudi, pa želi da ih uplaši paklom koji pripisuje nama. A kada političar dođe u fazu, da mu glavni adut nije „ja sam bolji od drugih“ nego „ostali su gori od mene“, to je upečatljivo svedočanstvo o njegovom rejtingu, kojim je, uzgred rečeno, preopterećen”, kaže Đurđević Stamenkovski i dodaje:

“Zanimljivo je da je odlazeći lider SNS i osnivač novog pokreta u najavi, na jesen prošle godine tvrdio u Skupštini da bih uništila zemlju za 10 dana. Sada kaže da se prevario, i da bih to mogla da učinim za tri dana, a možda i manje. Ne znam koje instrumente koristi za merenje moje političke super-moći u filmu koji trenutno režira. Najpre bih rekla da se radi o istraživanjima javnog mnjenja, pa porast podrške i snagu Zavetnika i državotvorne opozicije, Vučić projektuje odnosno konvertuje u nekakve merne jedinice destrukcije”.

Istina je, navodi ona, da je “upravo Aleksandar Vučić ovu zemlju učinio ekonomski zavisnom od volje neoliberalnih konglomerata sa Zapada”.

“Zato nam svima i preti ekonomskom katastrofom ako ne budemo poslušni njemu, kao što je on poslušan Berlinu. Nema od te priče ništa. Državotvorna opozicija osvaja poverenje naroda. Mi smo u ovom trenutku najpouzdanija opcija u Srbiji”, zaključuje Đurđević Stamenkovski.

BONUS VIDEO: Narodni pokret – za očuvanje države Srbije ili predsednika Vučića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare