Dragan J. Vućićević Foto:M. M./ATAImages

Dragan J, Vučićević, vlasnik i urednik Informera, sprema se da se u ponedeljak 3. aprila javi na izdržavanje zatvorske kazne, a tim povodom još jednom će se obratiti medijima.

Dragan J. Vučićević dobio je poziv da se 3. aprila javi na izdržavanje zatvorske kazne u Okružni zatvor u Beogradu, jer je odbio da plati kaznu od 200 hiljada dinara, koju mu je sud presudio zbog uvreda nanetih novinaru Jugoslavu Ćosiću.

Redakcija Informera je saopštila da Vučićević u ponedeljak odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne i da će se pre ulaska u zatvor obratiti medijima i odgovarati na pitanja novinara, prenosi N1.

Glavni urednik Informera je konferenciju za medije imao i u petak, kada je najavio da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. On već više nedelja preko svojih medija i u izjavama u javnosti vodi kampanju da u zatvor odlazi zbog „verbalnog delikta“.

Povodom toga se oglasilo i Društbvo sudija Srbije, koje je preciziralo da je za uvredu zaprećena isključivo novčana kazna, a da se ona zamenjuje kaznom zatvora isključivo ako osuđeni odbije da plati u naznačenom roku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je molio Vučićevića da ne ide u zatvor, i da se sam nudio da mu plati kaznu, ali je urednik Informera to odbio.

Vučićevića je zbog uvreda tužila i novinarka N1 Žaklina Tatalović, zbog čega je osuđen na još 200 hiljada dinara. Kako je Tatalović saznala iz odgovora suda, presuda još nije uručena Vučićeviću.

***
BONUS VIDEO – Kako je izgledala rasprava novinara na Vučićevićevoj konferenciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar