Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

Sve podatke koje glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević objavljuje u svom listu dobija iz Bezbednosno informativne agencije (BIA), rekao je bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje MUP-a Milan Dumanović, što je potvrdila i novinarka KRIK-a Bojana Jovanović.

Dumanović je u „Utisku nedelje“ opisao situaciju iz 2012. i 2013. godiine kada je Odeljenje za tajno praćenje MUP-a u kome je tada bio, radilo na zaštiti Vučićevića zato što je on prijavio da postoje pretnje po njegov život.

„Video sam to svojim očima kada sam radio na njegovoj zaštiti, kada Vučićević napušta svoju zgradu u kasnim večernjim satima, a onda dolaze dva službena automobila, zatamljena sa rotacijama, gde on seda, i odlazi sa njima i posle nekoliko minuta mi ustanovljavamo da se radi o pripadnicima BIA“, naveo je Dumanović, dodajući da je Vučićević „išao tamo da dobije ono što treba da objavi za sutra“.

Na tu tvrdnju se nadovezala novinarka KRIK-a Bojana Jovanović, koja je istakla da je Vučićević na suđenju sa Stevanom Dojčinovićem priznao da podatke dobija iz Bezbednosno-informativne agencije.

„Mi imamo tu potvrdu, jer recimo kada je Informer objavio fotografiju urednika Stevana Dojčinovića na ulici sa jednim čovekom, danima su vodili kampanju da nas diskredituju… Informer je u jednom tekstu imao citirane razgovore koje je naš urednik vodio sa kolegom i to u našoj kancelariji… tada smo opravdano sumnjali da smo ozvučeni“, rekla je Jovanović i dodala:

„Tu potvrdu smo dobili kasnije kada je Dojčinović tužio Informer, a Vučićević na sudu rekao da je ceo transkript tog razgovora dobio od BIA“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar