Aleksandar Vucic konferencija za novinare
Aleksandar Vučić na konferenciji za medije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Britanski list "Gardijan" objavio je da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, te da se vlade EU moraju suprotstaviti srpskoj vladi pre nego što bude kasno. U analizi o situaciji u Evropi, Velikoj Britaniji i EU i Zapadnom Balkanu pominje se i Srbija Aleksandra Vučića kao "Putinov trojanski konj".

U tekstu se između ostalog navodi da Velika Britanija mora ponovo da se približi evropskoj političkoj zajednici, udruženju koje je bezbrižno proćerdano Bregzitom.

„Ali jača zaštita od Rusije znači i da se Putinovim trojanskim konjima, poput Mađarske Viktora Orbana i Srbije Aleksandra Vučića, treba odlučnije suprotstaviti. Ovo postavlja pitanja pre svega o sprovođenju osnovnih zakonskih obaveza članstva Mađarske u EU i daljeg statusa Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU“, piše u tekstu.

On se osvrće i na situaciju u Evropi, vezama Velike Britanije i EU, Zapadni Balkan…

Tekst su potpisali Daniel Kon – Bendit, koji predvodi Zelene u Evropskom parlamentu, Timoti Garton Eš, profesor Evropskih studija na Oksfordu, Ireneusz Pavel Karolevski, profesor političke teorije i studija demokratije na Univerzitetu u Lajpcigu, i politikog Klaus Legevi.

BONUS VIDEO Zašto je Vučić toliko moćan: On je pregazio državu, ali je mudar tehnolog vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram