Foto: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju građanima Srbije iz Bahreina, komentarisao je poslednje najave koje su stigle iz Evropske unije, a tiču se pitanja da li će oni koji su se vakcinisali ruskom i kineskom vakcinom moći da putuju u EU.

Predsednik je istakao kako će se on uprkos ovome vakcinisati kineskom vakcinom.

„Vakcinisaću se kineskom vakcinom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem“, rekao je on.

„Neka se građani Srbije ne brinu. Trebalo bi da putuju bez ikakvih problema“, dodao je on.

„Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj i pokazati da je Srbija slobodna zemlja, koja nikoga ne ograničava. Ne treba meriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa. Želim da verujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je pak donesu, razumećemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje“, rekao je Vučić.

Predlog za uvođenje takozvanih „kovid-pasoša“ za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti predložen 17. marta, važiće samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA). Navedeni razlog je taj što neodobrene vakcine neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti EU i kontrolom kvaliteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare