Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je danas na pitanja novinara u okviru ceremonije uručenja ugovra medicinarima. Dotakao se i optužbi koje je prethodnih dana na račun Nebojše Stefanovića iznosila bivša sekretarka u MUP, Dijana Hrkalović. On je kazao da ne može da nadležnim organima govori šta da rade, a policija će postupiti po nalogu tužilaštva. On je ovo priliku iskoristio da ponovo targetira medij "Nova S", rekaviši da su "podržavali Dijanu Hrkalović".

„Vaš medij je podržavao Dijanu Hrkalović sve dok nije rekla: ‘ E, pa Vučić više nije kriv, mi smo ga prisluškivali’, od tog trenutka Dijana Hrkalović od divne i šarmantne dame, postaje grozna i odvratna, samo zato što je rekla da nisam baš ja njih prisluškivao, nego oni mene. Eto i na to sam navikao i tu suštinu niko ne može da promeni“, rekao je je Vučić.

Dodao je da je intervju koji je dala pogledao čak dva puta.

„Zna se ko kod nas naređuje i sprovodi istragu i ko traži prikupljanje obaveštenja. Pogledao sam dva puta sve što je rekla gospođa Hrkalović, a svoje lične utiske ne mogu i ne smem da iznosim u javnost, zato nećete moći ni da zaključite šta mislim“, rekao je Vučić i dodao da bi imao poneko pitanje, ali da to nije njegov posao.

Rekao je i da je dovoljno da se malo bavite psihologijom, kako biste znali da li Hrkalović govori istinu ili ne.

„Jedino u šta sam siguran je da ja nisam ništa nažao učinio njima. O moralu da ne pričam…To da prisluškujete šefa države, to je posebna kategorija, ali da pomislite da možete da slušate šefa države nekažnjeno, šta posle toga ima da niste uradili. Dve, dve i po godine ima kako sam vas ja obavestio o tome, jer u policiji ima poštenih ljudi koji su mi to dostavili mimo znanja svojih šefova. Sa tim morate da živite i d se bavite drugim stvarima, kao što je Brisel“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje o pisanju medija da će novi premijer biti Goran Vesić ili Siniša Mali, Vučić ističe da bi bilo dobro da se zapamti šta je sve iznošeno u javnost onda kada saopšti ime novog mandatara.

„Iznesite kako su obmanjivali javnost, možda su i pogodili. Ne budite lenji, iznesite kako su obmanuli javnost“, rekao je Vučić.

Prokomentarisao je i tekst lista Danas, u kom se pominje njegov sin, Danilo.

„Odvratno mi je da to i komentarišem. Je l to onaj dečak za kog ste rekli da je mendžer fudbaleru Vlahoviću? Jel l to taj? Je l to moj sin ,sram vas bilo, lažovi jedni. Niste se izvinili što uništavate život jednom dečaku i jednom fudbaleru. Baš vas briga što lažete, zato što je dozboljeno, ako se neko preziva Vučić.

Vučić je istakao da ga sada brine da li će 5 i po tona vozom moći da dolazi iz Bugarske.

„1 i po tonu da je ostavljamo u Morava elektranama, 4 tone da vučemo do TENTA, u Obrenovac. Jesmo li obezbedili dovolno mazuta, moramo da brinemo o životu ljudi“, istakao je Vučić.

Na pitanje o pisanju medija da će novi premijer biti Goran Vesić ili Siniša Mali, Vučić ističe da bi bilo dobro da se zapamti šta je sve iznošeno u javnost onda kada saopšti ime novog mandatara.
„Iznesite kako su obmanjivali javnost, možda su i pogodili. Ne budite lenji, iznesite kako su obmanuli javnost“, rekao je Vučić .

BONUS VIDEO: Vladimir Đukanović o ukidanju kućnog pritvora Dijani Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare