Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras uverenje da će zahtev koji je Srbija uputula NATO uroditi plodom ili većom pažnjom alijanse, ali je i dodao da se plaši, kada sumira razgovore vođene danas u Briselu, ''da nismo na putu koji bi nam garantovao sugrunost i bezbednost''.

„Plašim se da nismo na putu koji bi nam garantovao sigrunost i bezebdnost, ali verujem da će i ova naša molba ili zahtev NATO-u uroditi plodom ili njihovom većom paznjom. Siguran sam da ne žele da Srbi budu proterani sa vekovnih ognjišta“, rekao je predsednik novinarima posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu, gde je održan i tehnički dijalog predstavnika Beograda i Prišitne sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Vučić je sastanak sa Stoltenbergom ocenio kao veoma važan.

„Mogli smo da iznesemo činjenice i zatražimo veću bezbednost i sugrnost za naše građane, ostaje da se vidi da li će biti pomaka“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da bi kada bimorao da pronađe zajednički imenitelj i sa razogovrima vođenim sa Lajčakom to bila “želja da se dođe do deeskalacije što pre“.

Dodao je da to svakako neće biti lako jer predstavnik Albanaca kod Lajčaka nije hteo ni na koji način da to razume.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare