Ričard Grenel, Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika SAD Ričard Grenel izjavio je prilikom dodele odlikovanja Orden srpske zastave da je jedino rešenje u dijalogu Begrada i Prištine da obe strane učine ustupke.

Grenel je u izjavi medijima zajedno sa predsenikom Srbije Aleksandarom Vučićem koji mu je uručio ;Orden srpske zastave prvog stepena rekao da međunarodna zajednica ima odgovornost da izvrši pritisak na (premijera Kosova Aljbina) Kurtija da ispuni dogovoreno, a onda da utiče na obe strane da učine ustupke.

„Primio sam slično odlikovanje na Kosovu pre tri godine tako da sam zaista počastvovan što imam i ovo odlikovanje i mislim da sam jedina osoba koja je primila najviše odlikovanje i sa Kosova i Srbije“, rekao je on.

Vučić je prilikom svečanog uručenja Ordena za ;istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i SAD rekao da je Grenel „demonstrirao ono što se ne vidi često u međunarodnoj zajednici“.

„On je tokom mandata pokazao ;oštrinu i diplomatsko umeće da čuje argumente druge strane i kada se sa njima ne slaže. On je demonstrirao ono što ne vidimo često u međunarodnoj zajednici a to je objektivnost, intelektualno i političko poštenje i doslednost karaktera“, izjavio je srpski predsednik.

Vučić je dodao da je Grenelov neumoran rad i uloga u dijalogu Beograda i Prištine doprineo regionalnom miru i obogatio veze između Srbije i SAD.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar