Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Užicu da će do oktobra početi izgradnja 25 do 30 miliona evra vredne obilaznice oko Užica, kao i da se planira put ka Kadinjači i Bajinoj Bašti čija je cena 50 miliona evra, i ocenio da su to stvari koje će menjati život dece građana Užica, obezbediti investicije i njihovu budućnost.

Vučić je na otvaranju sportske hale Krčagovo istakao da je doneta odluka da se gradi 4,85 kilometara obilaznice oko Užica zbog gužvi i zagađenja u tom gradu, i da će biti u profilu autoputa, dok će troškovi izgradnje biti najmanje 25 miliona evra, a verovatnije 30 miliona evra.

„Obilaznicu ćemo da krenemo da radimo najkasnije do kraja oktobra, moći ćete da vidite mašine, i to su stvari koje će promeniti živote vaše dece, garantovati opstanak, dolazak investitora i budućnost“, rekao je Vučić okupljenim građanima.

Najavio je da će biti završen autoput do Pakovraća do kraja ove godine, a do polovine 2022. i do Požege, a da će se, kako je rekao, posle ići od Užica ka Kotromanu i „videćemo šta može da se uradi ka Novoj Varoši, Priboju“.

„Kada je u pitanju put prema Kadinjači i Bajinoj Bašti, radićemo tunel ispod Kadinjače, spojićemo Dub i Dubce, to je oko 50 miliona evra – zato što mislimo da je važno da se razvija turizam, u Užicu, Bašti i tom kraju“, rekao je Vučić.

„To je najvažnije – kada izgradite autoput, onda možemo da pokušamo da dovedemo još jednog velikog investitora u Užice“, poručio je Vučić i dodao da je zbog investitora strašno važno da autoputevima spajamo delove naše zemlje i da idemo ka Višegradu i Crnoj Gori.

Treba da vidimo šta možemo da radimo sa Ponikvama, čak i ako gubimo značajan novac, da vidimo da li možemo da ga osposbimo makar za ATR avione

Dodao je da je prosečna plata u Užicu sada 520 evra i ocenio da „moramo još brže i više da radimo“.

Ocenio je da je sve što je najavio moguće zato što danas Srbija ima više novca i podsetio da će penzioneri dobiti povišicu i poklon 20.000 dinara, a oni i svi građani pomoć u okviru mera podrške građanima i privredi u oporavku od pandemije.

„Da Srbija bude slobodna, samostalna i ponosna na svoj srpski narod i sve ostale građane“, poručio je okupljenim pristalicama u Užicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare