Vučić s direktorom Mubadale: Donosim važne vesti za Srbiju

Politika 11. mar. 202116:39 > 16:47
Podeli:
Foto:TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) razgovarao je danas u Abu Dabiju sa generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju korona-krizom i vakciniciji protiv kovida-19.

„Izvanredan sastanak sa velikim prijateljem Srbije i mojim dragim drugom Kaldunom Al-Mubarakom o svim važnim temama, a posebno o vakcinaciji i donosim strateški važne vesti za Srbiju“, napisao je je Vučić na instagram profilu u „budućnostsrbijeav“.

Prethodno je, uz fotografiju, objavio da je prisustvovao „fantastičnoj prezentaciji modela UAE u upravljanju krizom prouzrokovanom kovidom-19“, koju je prikazao  direktor za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama Saif Aldaheri.

Vučić je prisustvovao i prezentaciji iskustava UAE tokm procesa vakcinisanja protiv kovida-19 koju je predstavila načelnica Nacionalnog odbora za istraživanje kovida Farida Alhosani.

Vučić je od juče boravi u poseti UAE odakle u petak putuje u Bahrein. On je sinoć po dolasku u Abu Dabi rekao da će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o razvoju saradnje u više oblasti.

„Želimo da proširimo arapsko tržište za naše poljoprivredne proizvode. Imamo velike projekte s njima, od ‘Beograda na vodi’ do ‘Al Dahre’, poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije“, rekao je Vučić.

On je dodao da će pokušati i da „napravi novu zelenu agendu za Srbiju“ u razgovorima s predstavnicima arapskih kompanija o ulaganju u obnovljive izvore energije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar