Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je domaćinstvu Jovanke Đurić, samohrane majke sa devetoro dece.

Vučić je porazgovarao sa decom i pitao one starije da li brane mlađu braću i sestre, na šta su deca odgovorila potvrdno.

Takođe, pitao ih je i kakvi su u školi.

Inače, predsednik je tu porodicu posetio i krajem 2019. godine, jer je, kako je tada rekao, želeo da pred Novu godinu poseti porodicu divne žene, sa devetoro dece, čiji je suprug preminuo pre nekoliko godina.

Jovanka Đurić je majka sedmorice sinova i dve ćerke.

Biće još pomoći

Nakon razgovora sa članovima ove porodice, Vučić je rekao:

„Pomogli smo, kuća izgleda lepše, treba kreveti još neki da se nabave. Jednu kravu smo kupili. Devetoro divne oce ima Jovanka, Milica je napravila kiflice, a Cvija oblande, zahvalan sam na gostoprimstvu, još ćemo da pomognemo. Iako Srbija dobro napreduje, ima još siromašnih. Za Jovanku to ne može da se kaže, ona je najbogatija, ima devetoro dece, ali onih kojima nešto nedostaje. Deca imaju snove, nas deca mogu da spasu, oni su budućnost, bez njih sve što radimo i gradimo nema smisla. Na kraju za Sremsku Mitrovicu da kažem, priprema se veliki projekat, dodatna izgradnja bolnice i rekonstrukcija postojeće bolnice. Nezaposlenost nije velika, ali važno je da uredimo Opštu bolnicu, ako budemo imali novca biće i gradski stadion, stari deo vrtića treba da se rekonstruiše“, rekao je Vučić.

Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

„Jedno veliko hvala predsedniku, hvala svim ljudima koji su pomogli, nama je najbitnije da smo zdravi, rekla je Jovanka Đurić, a Vučić je kazao da će još pomoći porodici.

Kada je u pitanju Sremska Mitrovica predsednik je najavio veliki projekat izgradnje i rekonstrukcije bolnice.

„Mislim da je to od presudnog značaja“, rekao je Vučić.

Nema važnijeg zadatka nego da obezbedimo demografski napredak zemlje, jer bez dece ni Srbija neće postojati, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je vrlo teško pronaći prave mere za podsticaj nataliteta.

„Vrlo je teško pronaći prave mere, i niko ih u svetu nije do kraja ni istražio, ni pronašao“, konstatovao je Vučić u mestu Laćarak, gde je posetio porodiću Ðurić, samohrane majke sa devetoro dece.

Dmitrović da obezbedi demografski napredak

On je najavio da bi uskoro mogao da bude održan i samit posvećen demografskoj politici, uz razgovor sa Katalin Novak, mađarskom ministarkom zaduženom za populacionu politiku, navodeći kao dobar primer upravo Mađarsku, koja je, kaže, uspela da zauatavi veliki pad nataliteta koju su imali.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Mi podrškom koju dajemo porodiljama i porodicama, a koja je veća nego ikada, uspevamo da postignemo određene rezultate u različitim krajevima Srbije“, rekao je Vučić upitan da li mere za podsticaj nataliteta daju rezultat.

On je primetio i da se manje dece rađa u bogatijim delovima zemlje, primera radi u najbogatijim beogradskim opštinama.

„Isto je svuda u svetu, a zašto – nisam u stanju da objasnim“, rekao je Vučić.

Istakao je da se ne mogu pojedine mere donositi za jedan deo zemlje, a druge mere za druge delove, jer bi se time krišio Ustav.

Vučić je konstatovao i da ministar nadležan za to pitanje, Ratko Dmitrović ima pred sobom mnogo posla.

„Neka se bavi time, neka pronađu rešenja, jer nema važnijeg zadatka nego obezbediti demorgafski napredak zemlje. Bez njega… Jedino da molim i da govorim stalno da nam Srbija neće postojati, ako ne bude više dece“, poručio je predsednik Vučić.

Verujem u vakcinu

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da niko iz njegove poridice nije primio vakcinu.

„Računam, otac sad i ne mora, imaće antitela“, kaže.

Objasnio je i da nije želeo da se vakciniše prvi, ali da u vakcinu veruje.

Pozvao je građane da se vakcinišu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare