Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u nastavku razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu "neće ništa da potpiše", ali da će "razgovarati o normalizaciji odnosa".

Vučić je na mitingu u Sremskoj Mitrovici, rekao da Beograd mora da razgovara sa vlastima u Prištini, „posebno zbog toga što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodnoj, slobodarskoj i nezavisnoj Srbiji“.

Na mitingu u Sremskoj Mitrovici koji je održan u isto vreme kada i skup desničarskih opozicionih stranaka u Beogradu protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo, Vučić je naveo da njega „ne mogu da ucenjuju“ zato što „nema nijedan račun u inostranstvu, nema vile, kuće u inostranstvu“.

„Ali znamo i u svakom trenutku svoje crvene linije i uvek ćemo čvršće i ozbiljnije i odgovrnije da branimo svoju zemlju. Sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, potreban nam je mir, a ne budalesanje, a ne neodgovornost, tako samo možemo da ugrozimo budućnost svoje zemlje“, rekao je Vučić.

On je rekao da je danas godišnjica od pogroma Srba na Kosovu 17. marta 2004. godine, kada su „oni koji danas (Srbiji) drže patriotske pridike tada ćutali“.

Vučić je najavio da će u Sremskoj Mitrovici biti izgrađena bolnica, kao i da će biti dolaska investitora u taj grad i u Irig, Šid i druge sremske opštine.

„Da bi sve to mogli da radimo moramo da sačuvamo mir, i da se suprotstavimo politici ‘lako ćemo’ i nepodnošljivoj lakoći neodgovornosti u kojoj sve možete“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Lajčak sa Vučićem, Kurti razmatra modele ZSO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare