Vučić u obrazloženju Skupštini: Ana me uverila da može da obezbedi izbor Vlade

Politika 29. avg 202219:20
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade Srbije.

Predsednik Srbije je u obrazloženju odluke dostavljene Skupštini Srbije, o tome da Brnabić bude mandatorka, naveo da ga je ona uverila da može da obezbedi izbor Vlade.

„Ukazujem svoje poverenje Ani Brnabić, imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila čime je pokazala posvećenost i stručnost u obavljanju odgovorne i zahtevne funkcije predsednika Vlade“, naveo je Vučić u odluci od 27. avgusta, objavljenoj na sajtu Skupštine Srbije.

Naveo je da će Brnabić „svojim predanim radom i energijom nastaviti da radi na daljoj realizaciji strateških ciljeva zemlje, sprovodi reforme realnog i javnog sektora“ što će, kako je ukazao, „obezbediti dalje poboljšanje opšteg poslovnog i investiciong ambijenta i ubrzanje započetih procesa na evropskom putu Srbije“.

„Zadatak predsednika Vlade je da bude posvećen očuvanju mira i stabilnosti i da se odgovorno suočava sa svim izazovima tokom obavljanja ove nimalo lake dužnosti u cilju bolje budućnosti svih gradjana Srbije „, naveo je Vučić.

Odluku Vučića je njegov kabinet dostavio predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću.

BONUS VIDEO: Vučić predložio Anu Brnabić za predsednicu Vlade

Komentari

Vaš komentar