Aleksandar Vučić predizborni skup u Nišu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Aleksandar Vučić govorio je danas na predizbornom skupu u Nišu gde je poručio da u junu počinje izgradnja brze pruge od Beograda do Niša i rekao da će posle izbora pokazati građanima novo naoružanje koje je nabavila Vojska Srbije.

On je na predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Nišu rekao da će Srbija uložiti više od 60 miliona evra da bi još investitora došlo u Niš i gradilo fabrike, „samo da problem nezaposlenosti ne bude prisutan u Nišu“.

Aleksandar Vučić predizborni skup u Nišu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

„Niš će dobiti i brzu prugu, ali Niš je samo čvorište, 424 miliona će koštati 108 kilometara pruge do Bugarske. Niš će biti povezan i sa drugim gradovima u regionu, a ne samo sa Beogradom“, rekao je Vučić.

Govoreći o auto-putevima, Vučić je kazao da Niš danas izlazi na mnogo auto-puteva, da je umrežen sa ostalim gradovima u Srbiji, ali i da se od Niša ide do granica Bugarske i Severne Makedonije.

Naveo je da će Niš biti spojen i sa Prištinom, Krušumlijom, Prokupljem.

„Želimo da na brzoj pruzi od Beograda do Niša imamo i više od 20.000 putnika, s obzirom da će biti veći promet i veći broj stanica“, rekao je Vučić.

Najavio je i da će biti izdvojeno 424 miliona evra za izgradnju pruge od 180 kilometara do bugarske granice, kako bi Niš bio povezan i sa drugim gradovima u regionu, kao što su Sofija i Istanbul, a ne samo sa Beogradom.

Vučić se izvinio što izgradnja stadiona u Nišu nije počela u martu, kako je ranije najavljeno, i najavio da će početi u maju i da će za taj projekat biti izdvojeno 59 miliona evra.

Istakao je da je mnogo važno u ovim trenucima da Srbija sačuva mir i stabilnost, navodeći da oni nisu „zauvek dati“.

Dodao je da Srbija sarađuje sa NATO-om, naročito na KiM, ali da nikada neće biti deo Alijanse jer ne može da zaboravi šta su radili u Nišu, Aleksincu…

Zahvalio je penzionerima na strpljenju tokom reformi, navodeći da će prosečna penzija do kraja 2026. godine biti 500 evra, a mladima je poručio da će od države dobiti po još 100 evra početkom juna.

On je istakao da je važno da se vidi da Srbija „ide u korak“ sa savremenim svetom.

Na predizbornom skupu govorila je i prva sa liste SNS za republičke izbore Danica Grujičić koja je kazala da je bila veoma srećna kada je Klinički centar u Nišu prvi sagrađena od svih kliničkih centara koji se sada završavaju, zato što je, kako je rekla, jug Srbije konačno u nečemu bio prvi.

Istakla je da se i KC u Beogradu završava i kazala da će sledeće nedelje dežurati u novom Urgentom centru u Beogradu.

Danica Grujičić predizborni skup u Nišu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

„Mislila sam da to nikada neću doživeti“, rekla je Grujičić.

Navela je da je Srbija, kao mala zemlja, pokazala da je u kritičnim situacijama mnogo organizovanija nego neke razvijene zemlje, podsećajući na period sa početka pandemija kada je obezbedila dovoljno medicinske opreme, a onda i vakcina, do toga da je u kratkom periodu sagradila tri kovid bolnice.

Podsetila je da će biti izgrađena i Tiršova 2 za koju je kazala da će biti „bolnica 22. veka“ za lečenje naše dece, kao i novi Institu za onkologiju i radiologiju.

„Moramo da nastavimo ovim putem i da se dalje razvijamo. Zdravstvena zaštita mora da dođe do svakog sela i da nijedan čoek ne čeka na lečenje“, naglasila je Grujičić.

Na skupu je govorila i kandidat sa liste SNS Jelena Begović koja je kazala da se „ulazi u finale odlučivanja o našoj budućnosti“.

„Ne smemo da stanemo, ne smemo da odustanemo. Naš cilj je dalji razvoj. Treba na i mir i stabilnost, jer bez toga nema daljeg razvoja, a stranka koja može da pruži i mir i stabilnost na čelu sa Aleksandrom Vučićem je SNS“, rekla je Begović.

****

BONUS VIDEO Drčelić: SNS gazi institucije, Vučić ponavlja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar