Aleksandar Vucic konferencija za novinare
Aleksandar Vučić na konferenciji za medije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži rešenje za održavanje izbora 3. aprila na Kosovu i Metohiji, ali da srpski narod i njegov opstanak na KiM ne bude ugrožen.

Na pitanje šta će biti sa izborima na KiM i da li se odluka Prištine da ne dozvoli Srbima da glasaju mogla očekivati posle zabrane održavanja referenduma 16.januara, Vučić je za TV Pink rekao da to nije moglo lako da se očekuje, jer je Zapad tada sapštio da je referendum jedno, jer se radilo o Ustavu, a da će za izbore biti sasvim drugačije.

“Juče mi je Kvinta rekla da su dali sve od sebe sada, ali da nisu uspeli da ubede Kurtija. Koji put su dali sve od sebe… Imao sam tu ironičnu primedbu, ali nemam potrebu da se dodvoravam narodu i govorim šta s aim rekao u lice, jer to neće promeniti situaciju”, rekao je Vučić.

Zato je poručio da se mora pronađi rešenje, kojim ne sme da se ugrozi opstanak Srba na KiM.

“A, da li će biti organizovani autobusi, ili će se Kvinta izboriti pa bude glasanja… Ali, oni koji su mislili da će zbog toga opredeliti rezultat izbora u Srbiji, grdno su pogrešili. Razlika će biti veća od onoga što su predviđali”, rekao je Vučić.

On je ukazao da je suština da se čuvaju mir i stabilnost, i naš narod na KiM, jer su oni važniji resurs za budućnost od bilo kakvih glasova.

“Borićemo se za rešenje, zajedno sa narodom na KiM”, naglasio je Vučić.

Dodao je da su Srbi na KiM najavili protest za petak, što je legitimno, demokratsko pravo, ali i ukazao da će biti teško zaustaviti Srbe da izađu iz institucija Prištine u budućnosti.

U prilog tome, naveo je da su juče ovde bili i komandiri policijskih stanica, jer ljudima više ne smera da li će neko da ih vidi…

BONUS VIDEO Vučić protiv Vučića – ko je zaista širio paniku u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar