Aleksandar Vučić Foto: Sarah Meyssonnier / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa ambasadorom Kine Li Mingom tražio podršku te zemlje u borbi za istinu u Ujedinjenim nacijama.

Vučić je na Instagramu objavio da je upoznao ambasadora sa „licemernim inicijativama u Generalnoj skupštini UN, protiv celokupnog srpskog naroda“ i tražio podršku Kine u borbi za istinu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zahvalan na čvrstoj i nepokolebljivoj podršci Kine našoj zemlji u globalnim forumima, istakao sam da Srbija u ovim nelakim vremenima ceni principijelna partnerstva i čelično prijateljstvo koje se pokazalo na delima u najtežim trenucima po naš narod i državu“, naveo je Vučić.

On je dodao da je sa Li Mingom razgovarao o pitanjima od ključnog značaja i izazovima koji čekaju Srbiju na međunarodnom planu u predstojećem periodu, kao i da ga je zamolio da prenese srdačne pozdrave predsedniku Si Đinpingu, koji je svojim ličnim angažovanjem doprineo ogromnom napretku Srbije.

Na zatvorenom sastanku u Ujedinjnim nacijama 17. aprila će se naći Nacrt Rezolucije o Srebrenici, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare