Osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački izjavio je u Novom danu TV N1 da predsednik države i lider naprednjaka Aleksandar Vučić ima tu "odlučnost, brutalnost, a i kapacitet da sve nešto što gravitira njemu, odvuče u tu svoju crnu rupu - društvenu septičku jamu".

Grubački je ocenio da posle pada Vučićevog režima ljudi koji su bili uz SNS neće moći da kažu da nisu bili deo Vučićevog vladanja, jer postoje dokazi da jesu.

„Kad kaže da obavezno stave na svoje profile za koga su za svake izbore, nema vrdanja u SNS-u, Vučić ne želi da dopusti ljudima da kad on padne, kažu kako, Bože moj, nisu bili deo toga, već tek nekakvi simpatizeri ili prinudniji učesnici u njegovom političkom životu“, rekao je gost Novog dana.

Vrhovna vlast u Srbiji je, kako je dodao, oličena u Vučiću i njegovoj partiji koji na svaku dokazanu aferu kažu „pa šta“.

„Onda i običan čovek dobija alibi za neku svoju neodgovornost“, upozorio je on.

Iako elita, prema njegovim rečima, ima ozbiljnu odgovornost za stanje u kojoj se srpsko društvo trenutno nalazi, Grubački ukazuje da ne bi amnestirao ni tzv. običnog čoveka.

„Tako da će i Srbija morati da se suoči sa sobom. U ratovima devedestih je to zlo koje smo mi odavde većinski emanirali prema svojim komšijama i braćom, se vratilo kući“, konstatovao je.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Vučić o hladnoj i polarnoj zimi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar