Foto: Milos Tesic/ATAImages.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je prethodnu nedelju u objavi na Instagramu. Poručuje da Srbija nema vremena za gubljenje, kao i da moramo da gradimo sigurnu budućnost za sve naše ljude i za generacije koje dolaze.

Aleksandar Vučić je naveo da je na sajmu u Abu Dabiju pokazano da je Srbija ozbiljan igrač u odbrambenoj industriji.

Podseća da je u Novom Sadu otvorena mega-fabrika jednog od najvećih svetskih giganata u oblasti auto-industrije, kao i da je Srbija bila domaćin međunarodnog sajma turizma.

„Kao i uvek, imao sam izuzetan sastanak sa našim iskrenim prijateljem, predsednikom Abu Dabija Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je i ovaj susret bio od ogromnog značaja, ne samo u smislu dalje ekspanzije naših odličnih bilateralnih odnosa, već i u kontekstu dodatnog razvoja naše odbrambene industrije“, naveo je Vučić.

Pročitajte još:

Istakao je da fabrika kompanije „Kontinental“ u Novom Sadu predstavlja paradigmu naše vizije uspeha i napretka.

„A ta vizija je da postanemo neprikosnoveni regionalni lideri u ekonomiji, infrastrukturi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, novim tehnologijama, jer za to imamo i snage i pameti“, naveo je Vučić.

Najavljuje da nas čeka realizacija velikog broja projekata, sklapanje novih ugovora i dovođenje još investitora, jer Srbija „nema vremena za gubljenje, bez obzira na složenu globalnu situaciju“.

„Moramo da gradimo sigurnu budućnost za sve naše ljude i za generacije koje dolaze“, poručio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare