Milorad Dodik i Aleksandar Vucic
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da Srbija želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, a ne samo sa Srbima u BiH, što se podrazumeva.

„Ne pada nam na pamet da razmišljamo o sukobima i ratovima i ne smatram izjave, koje idu u tom smeru, odgovornim, kao ni uvrede koje idu na račun drugih naroda“, rekao je Vučić posle sednice Saveta za saradnju RS i Srbije u Banjaluci.

On je to naveo upitan da prokomentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića o mogućem novom ratu u BiH, u kojoj je srpski narod nazvao „genocidašima“.

„Što se tiče Saveta za saradnju, pažljivo sam saslušao sve o političkoj situaciji u Srpskoj i BiH. Za nas je važno da čuvajući mir razvijamo naše ekonomije, da ljudima obezbedimo više mogućnosti. Da oni koji žive u Republici Srpskoj i Srbiji vide da će imati posla, da njihova deca mogu da ostanu na ognjištima“, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima „mir i zajednički rad su naša budućnost“.

Predsednik Srbije je rekao da je zadovoljan što je danas u Banjaluci i što će postati počasni građanin tog grada.

Na svečanoj akademiji povodom obeleževanja 22. aprila, Dana grada Banjaluka, Vučiću će danas biti uručeno najveće gradsko priznanje „Ključevi grada“ i povelja počasnog građanina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare