Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ponosan na činjenicu što je u Srbiji stasala drugačija politika, drugačija generacija mladih ljudi koja ponosno i uzdignuto drži glavu, priznaje srpske zločine, ali neće da se izvinjava za zločine nad svojim narodom.

Vučić je na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ rekao da on kao predsednik neće da se izvinjava onima koji su ubijali Srbe, da neće da gazi po žrtvama, ali da želi da razgovara sa svima.

„Neću da se izvinjavam onima koji su ubijali desetine i stotine hiljada Srba, hoću da razgovaramo sa njima u miru, hoću da čuvam mir, ali neću da gazimo po ubijenim Srbima, neću da gazim po Krajišnicima. Nikada se kao danas nije prekrajala istorija“, poručio je Vučić.

On je dodao da se iz Srbije ne čuje nijedna ružna reč, nijedna pretnja, ali da neće dozvoliti da se dogodi nova „Oluja“ ili novi „Bljesak“.

Centralna manifestacija povodom Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji „Oluja“ 1995. godine, održana je u zemunskom naselju Busije. Memorijalnom skupu prisustvovali su predstavnici državnog vrha Srbije i rukovodstva Republike Srpske,  premijerka Ana Brnabić sa članovima vlade, kao i predstavnici Srba iz regiona.

 BONUS VIDEO: Ispovest Krajišnika prognaih u „Oluji“