Aleksandar Vučić gost u emisiji Ćirilica na televiziji Happy Foto:Screenshot/TV Happy

Ako neko misli da je Beograd najbolje mesto za pregovore, Srbija je spremna da to ponudi ruskim i ukrajinskim prijateljima, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tako prokomentarisao današnju izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da bi pregovori sa Ukrajinom mogli da budu održani i u Beogradu, kao i da su pored Istanbula, gde je već dogovoren sastanak, spremni da razmotre i druge lokacije za pregovore uključujući i glavni grad Srbije.

„Lavrov je rekao da je Beograd dobro mesto. Ako požele, rado bismo ugostili naše ukrajinske i ruske prijatelje“, rekao je on emisiji „Ćirilica“ na Tv Happy.

Vučić  je podsetio da je glavni grad Srbije već bio mesto za pregovore, kako u vezi rata u Ukrajini 2014., tako i za razgovore sa talibanima.

„U Beogradu niko nije znao ni gde je bilo i kako je bilo. Svi su bili zadovoljni“, rekao je on i objasnio da takva informacija ne sme da „procuri“ nikada.

Vučić je kazao da bi se Srbija ne meša ni u šta i da bi bismo najviše voleli da što pre nastupi mir.

„To bi bila najbolja vest na svetu. Ako neko misli da je Beograd najbolje mesto, spremni smo da ponudimo Beograd ruskim i ukrajinskim prijateljima za pregovore“, dodao je srpski predsednik.

BONUS VIDEO: Rusija objavila snimak napada na Ukrajinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare