Vučić: Spomenik Stefanu Nemanji fantastičan

Politika 22. jan. 202117:50
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu koji će izgledati "fantastično" i da namerava da ga poseti možda već sutra.

„Beograd je kosmopolitski grad, ali pre svega srpski, i toga ne treba da se stidimo, naprotiv! (jer treba) …da znamo odakle smo krenuli, da znamo ko smo i šta smo, da čuvamo sebe i svoj narod. Ništa više od toga, ne preteći nikome“, rekao je Vučić tokom posete Kragujevcu.

„Ponosam sam što je Hhram Svetog Save de fakto izgrađen u moje vreme, što ćemo da obnovimo Hiladar i što ćemo ovu crkvu ovde da pomognemo, 80 godina od streljanja đaka i građana Kragujevca“, rekao je Vučić o planu za Kragujevac.

Na pitanje o tome što ga neki porede s ličnostima iz istorije, pitao je da li neko zna „bolji odnos prema srpstvu“ i strancima od odnosa Miloša Obrenovića.

Dodajući za sebe da je „mali u odnosu na velikog Miloša“, rekao je da je Obrenović „obezbedio modernu srpsku državu tako što se nije samo tukao. Kad je osetio da može – udari, kad je video da smo slabi onda – trči i dočekuj bosanske paše i vezire, pa opet sačekaj godinu dana, pa udari“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar