Olaf Šolc i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Olaf Šolc je veoma oštro, jasno i decidno tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji, rekao je predsednik Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa nemačkim kancelarom.

„Govorili smo o sveukupnoj političkoj situaciji u Evropi i svetu, i on je jasno, decidno i oštro tražio da se priključimo sankcijama“, rekao je Vučić. Vučić je rekao da je on, sa svoje strane, govorio o tradicionalnim vezama Srbije i Rusije, ali i o predstojećoj zimi.

„Hvala mu što je ponudio pomoć u energetici i rudarstvu“, rekao je, između ostalog, predsednik Srbije, i dodao: „Nikada ne krijem teme o kojima smo govorili“.

Na ponovljeno pitanje o sankcijama Vučić je rekao:

„Što se tiče sankcija mi imamo drugačiji stav iz mnogo razloga. Jedno je u kontrapitanju – a u čemu je razlika kada neko bez odluke UN izvrši agresiju na Srbiju i kada to isto uradi na Ukrajinu. Ja sam odlično razumeo zahteve Šolca, njegov zahtev je da to uradimo juče, odnosno što pre. Ja sam sa njim razgovarao na vrlo otvoren način i o odlukama u budućnosti kancelar će biti upoznat sa tim“, rekao je Vučić.

Kompletan izveštaj čitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO: Vučić dočekao Olafa Šolca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare