Olaf Šolc Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nemački kancelar Olaf Šolc u Beograd dolazi sa teškim porukama za nas, koje se dobrom delu ljudi neće dopasti, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić izjavio je da bi nemački kancelar Olaf Šolc došao u Beograd i da je šef ruske diplomatije danas posetio Srbiju, kao i da to sada može da kaže.

Tih nekoliko sati razgovora od velikog su značaja za nas, ocenio je Vučić u gostovanju u Dnevniku Radiotelevizije Srbije, podsećajući da je Namačka najveći investitor u Srbiju.

„Tih nekoliko sati sa Šolcem (kada u petak poseti Beograd) su od velikog značaja za nas. Nemačka je za nas najveći trgovinski partner i najveći u svemu, najveći investitor, ulaže u fabrike, zapošljava 77.000 ljudi. Hvala kancelaru Šolcu, uvek sam oprezan i odgovoran, ali je bio korektan toliko da su iz njegovog kabineta oni rekli da čak i ako Lavrov dođe, doduše posle nekih mojih izjava, da bez obzira na to Šolc uvek vidi rešenje u razgovorima i u direktnom angažmanu i da će svakako doći“, naveo je Vučić gostujući na RTS.

Ističe da su to rekli posle njegove, Vučićeve, prve izjave kad je rekao da ne zna da li će Šolc doći.

Hvala mu na tome, neću to zaboraviti, Srbija to ume da ceni, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da voli iskren razgovor i kada neko želi da čuje našu argumentaciju za KiM.

„Ne može teritorijalni integritet da važi za Ukrajinu, a ne za Srbiju. Ako ne važi onda recite bar da razumete našu poziciju. Čekaju nas mnogo važni razgovori narednih dana. Imamo Otvoreni Balkan, imamo Sijarta, Šolca. Gotovo iste večeri, gotovo zajedno sa Šolcem, samo što on ide svojim avionom, idemo 10 ili 11. na samit u Atini, Solunu, samit oko Jugoistočne Evrope, gde će biti Zapadni Balkan, Bugarska i Grčka i gde dolaze i Nemci“, rekao je Vučić.

Dodaje da nije optimista za sitauciju u svetu.

„Imam veoma loš osećaj za sveukupne prilike u svetu, naše je da se borimo i uradimo sve što možemo za svoju zemlju i živimo koliko možemo normalno i hvala narodu koji to razume“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučića dočekao Šolc

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare