Aleksandar Vučić Foto:instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi stopa rasta domaće privrede u prvoj polovini ove godine trebalo da bude između 7,4 i 7,6 odsto, što će objaviti već popodne.

„Imaćemo rast od 7,4 do 7,6 odsto. Imaćemo, oko pet popodne procenu, a ja ću da se slikam za instagram stori i reći ću kolika je stopa rasta“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je i da je stopa rasta od 1,7 odsto u prvom kvartalu bila bolja od očekivane.

Kako je objasnio, očekivalo se da stopa rasta u drugom kvartalu bude 10,6 odsto, ali sada se očekuje da bude oko 13,5 procenata, pa bi rast za prvih šest meseci bio od 7,4 do 7,6 odsto.

Vučić je kazao da ukoliko je stopa rasta oko 7,5 odsto, onda se zadržavaju dobri izgledi za dalji rast.

„Videćemo kakav će biti treći kvartal, da imamo rast veći od 6,5 odsto ove godine, što je više od očekivanog i značilo bi da budemo jedna od prve tri zemlje u Evropi“, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da će za Srbiju to biti teže, jer je imala veću početnu bazu iz prethodnog perioda, za razliku od nekih drugih zemalja, poput onih na Mediteranu.

Nisam čuo ozbiljnu argumentaciju

Govoreći o jučerašnjem susretu u Skoplju sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, u vezi sa inicijativom Otvoreni Balkan, istakao je da osim besmislene politike zatvaranja i ksenofobije, nije čuo ozbiljnu argumentaciju protiv tog sporazuma.

„Sve je zasnovano na evropskim principima slobodnog protoka kapitala, roba i usluga i ljudi“, kazao je Vučić.

Dodao je da se radi u najboljem interesu zemlje i regiona, te da će se smanjivati troškovi prometa, običnih građana koji idu na turistička putovanja, podsticati saradnja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar