Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u obraćanju građanima, da se situacija oko dinara na KiM ni na koji način nije popravila ili promenila na bolje uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika i dodao da će pritisak na srpski narod na KiM i na državu Srbiju biti veći.

„Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila ili promenila na bolje, uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja srpskog naroda i ubede vlasti u Prištini da promene svoje odluke“, rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kako je rekao, ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene.

Pročitajte još

„I u skladu sa tim, mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem, odnosno isplatom prinadležnosti, od plata do penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo sam rekao zbog toga što je sasvim jasno da se nikome po tom pitanju ne žuri“, istakao je Vučić.

Dakle, taj pritisak na Albance neće biti veći, već će biti samo veći pritisak na srpski narod i na državu Srbiju, dodao je Vučić.

Obraćanje predsednika možete pratiti na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar