Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima Srbije večeras, od 21 čas, na prvom programu RTS-a.

Predsednik Vučić će govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o drugim aktuelnim temama.

Podsetimo, nakon vesti da se desila pucnjava u kojoj je ubijen policajac na Kosovu i da se dešava oružani sukob u blizini manastira Banjska, niko se od predstavnika vlasti nije obratio građanima. Između 10 i 11 sati stiglo je zvanično obaveštenje da će se u 14 sati obratiti direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji će govoriti o kriznoj situaciju.

Ipak, ubrzo je stiglo novo saopštenje u kojem je najavljeno da će u toku popodnevnih časova obratiti predsednik Srbije, dok se ujedno otkazuje konferencija Petkovića. Nije objašnjeno zašto, samo je naznačeno da će predsednik „razobličiti sve laži Kurtija“.

Ni nakon dugo očekivane konferencije za medije predsednika Aleksandra Vučića građani nisu dobili odgovore na sve pitanja šta se desilo u Banjskoj. I sam Vučić je rekao da nije mogao ranije da se obrati građanima jer „nisu mogli da dobiju ranije informacije zbog magnovenja“ i naveo da su ceo dan imali sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, te da će sa donetim odlukama izaći pred narod u narednim danima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare