Aleksandar Vučić i Milorad Dodik Foto:Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izazvao je lavinu reakcija nakon jednog komentara koji je ostavio na društvenim mrežama. Naime, on je u sobotu prisustvovao utakmici između Partizana i Turk Telekoma u okviru turnira posvećenom 50 godina od osnivanja Igokee. Crno-beli su pobedili u tom meču i plasirali se u finale tunira, a meč je obeležilo i pogrdno skandiranje Aleksandru Vučiću, što je iznerviralo Milorada Dodika koji je izrazio potrebu da stane u odbranu predsednika Srbije i napusti meč. Đorđe Miketić, poslanik Zajedno ističe da je ovo „Dodikov i Vučićev uigran dribling, jer se u Dodikovoj policijskoj državi, pogotovo na tribinama, ništa ne dešava spontano“.

„Fenomenalan košarkaški spektakl priređen je večeras u Banjaluci na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, a prenos iz Banjaluke išao je u Rusiju, Tursku, Izrael i zemlje regije. Međutim, ovaj košarkaški spektakl poremetila je grupa navijača koja je neprimereno skandirala predsedniku Srbije. Znam koliko je Vučić, do sada pomagao Partizanu, ali nakon ovakvog ponašanja navijača, nisam siguran da treba i dalje da pomaže taj klub. Poznato je koliko volim košarku, ali večeras sam napustio utakmicu zbog neprimerenog skandiranja navijača“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Narodni poslanik Đorđe Miketić rekao je za Danas da se Vučić više plaši da skandiraju da je lopov.

„Jer, Vučić se ne plaši kada mu skandiraju “Vučiću p*deru”, već se plaši da ne počne: “Vučiću lopove”. Takođe, Vučić se silno trudi da razori Partizan i FK i KK, jer time kupuje, bar za sada, volju navijača Zvezde. Sve će uraditi samo da sa severa ne krene da se ori: “Vučiću lopove”. I zbog toga je prećeno Mirotiću, zbog toga se 20 puta više ulaže u KK Zvezdu nego u Partizan, zbog toga je i FK Partizan tendenciozno razoren od krimi-direktora koji rade za Vučića, a ne za uspehe svog Partizana. Meni je, kao zvezdašu i opozicionaru, teško kada vidim kontrolisano skandiranje na severu, jer je Zvezda neretko bila opozicioni klub, a sada je u kandžama režima“, objasnio je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ...

Dodikova izjava izazvala je bes mnogih navijača, a trebalo bi istaći i da je nejasno zašto je osetio potrebu da brani Vučića, kada je sam predsednik nedavno rekao da nema problem da mu to skandiraju i da ne treba utišavati ton tokom utakmica zbog toga.

Opširnije o svemu čitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare