Sastanak Aleksandra Vučića i Serža Bramerca Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o saradnji između Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine i primeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se dalje navodi u saopštenju, predsednik Vučić je ocenio da je saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove zadovoljavajuća, a sa glavnim tužiocem Bramercom razgovarao je o mogućnostima za unapređenje regionalne saradnje kada je reč o optužnicama za ratne zločine, kako bi 26 godina posle rata i na taj način doprineli pomirenju u regionu.

Predsednik i glavni tužilac su se saglasili da bi jedan od koraka u tom smeru bila transparentna razmena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između Bosne i Hercegovine i Srbije. Predsednik je potvrdio da je Srbija spremna da učestvuje u tom procesu i izrazio želju da glavni tužilac u tome pomogne, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare