Foto: BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/DS

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, uoči nove runde dijaloga i susreta sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom, od 14.30 sati Vučić će razgovarati sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom, koji će uoči tog susreta za medije izneti očekivanja od današnjeg susreta delegacija Beograda i Prištine.

Od 15 časova očekuju se trilateralni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU, dok se po završetku razgovora očekuje i Lajčakovo obraćanje medijima.

Premijer Kosova Aljbin Kurti, kako piše RTK, sastaće se drugi put sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, a „očekivanja od susreta su minimalna, eventualni dogovor o temama i dnevnom redu o kojima će se pregovarati u narednim mesecima“.

Kurti je, podseća RTK, tokom prvog susreta sa Vučićem dao četiri predloga – šest zemalja Zapadnog Balkana za unapređenje CEFTA sporazuma u SEFTA – Proces ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Evropi, Kosovo i Srbija odmah da potpišu zajednički mirovni sporazum, obećavajući da neće napadati jedni druge.

Predsednik Narodne skupštine i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da se od razgovora delegacija Beograda i Prištine u ponedeljak ne mogu očekivati neki kapitalni rezultati, već je najvažnije da se oni ponovo vode.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar