Aleksandar Vučić Foto:Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se večeras iz Brisela gde će sutra učestvovati na samitu EU - Zapadni Balkan. On je ranije danas najavio da će se uživo uključiti iz Brisela preko svog Instagram profila, ali do obraćanja nije došlo. U pitanju su tehnički problemi pa će obraćanje o "gorućim temama" za građane Srbije predsednik Vučić ipak odložiti za sutra.

„Izvinjavam se svima, verovali ili ne, prvi put mi ne radi ni telefon, ne funkcioniše ni mikrofon, tako da ću o gorućim temama za građane Srbije govoriti sutra. Čeka nas naporan dan, a jedino što obećavam ljudima u Srbiji je da ćemo se boriti za našu zemlju. Predaja nije opcija!“, napisaa je Vučić na svom Instagramu buducnostsrbijeav.

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit EU – Zapadni Balkan, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

Prethodno je Vučić razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije o učešću na samitu.

Lideri šest zemalja regiona pozvani su na sastanak sa čelnicima Evropskog saveta koji bi trebalo da bude održan sutra pre početka redovnog junskog samita Unije, na kojem će se razgovarati o proširenju. Na samitu za Srbiju neće biti otvaranja ni jednog klastera.

BONUS VIDEO: Vučić: Rastu pritisci, raste evroskepticizam 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare