Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na Tviteru u odgovoru Donaldu Trampu na vest da je sa kineskim predsednikom Si Djipingom razgovarao o rešavanju krize koju je izazvao koronavirus, da je svetu potrebno liderstvo više nego ikada i da je Srbija spremna da uradi svoj deo posla u ovoj borbi, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

„Hvala predsedniče Trampe i predsedniče Si što radite zajedno na rešavanju ove krize, svet sada treba vaše vodjstvo više nego ikada. Radeći sa vama, i EU, i ostalima širom sveta, Srbija je spremna da odradio svoj deo u pobedi nad pandemijom“, napisao je Vučić.

Vučić je ovo napisao kao reakciju na Tviter poruku američkog predsednika Donalada Trampa u kojoj navodi da je imao dobar razgovor sa kineskim predsednikom Si Djinpingom, sa kojim je u detalje razgovarao o korona virusu koji „razara velike delove naše planete“.

„Kina je prošla kroz mnogo toga i razvila snažno razumevanje virusa. Blisko radimo zajedno. Puno poštovanja“, napisao je ranije Tramp.

Podsećamo, kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose Karl Bilt nezadovoljan je reakcijom srpskih zvaničnika na pomoć koja je stigla iz Evropske unije.

Evropski diplomata reagovao je nakon što je u Srbiju sleteo prvi avion pomoći u borbi protiv epidemije koju je poslala Evropska unija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram