Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas srpsku decu iz regiona, kojoj je poručio da je Srbija njihova kuća i da u njoj nisu gosti.

„Ono što je za nas najvažnije, da čuvamo svoj jezik, pismo, svoju kulturu, da brinemo jedni o drugima i da vodimo računa o našoj budućnosti“, rekao je Vučić, na prijemu u zgradi Predsedništva, navodeći da će im Srbija „pomoći koliko god može i biti uz njih“.

Na pitanje šta su obišli tokom boravka i šta im se najviše svidelo, deca su mu odgovorila da je to Hram Svetog Save, na Vračaru.

„Drugi put da se nađemo na nekom drugom mestu a ne ovde u Predsedništvu, da zajedno sa vama obilazim i da vam pokažem ‘Beograd na vodi’. Jesu li vas vodili? Jesu, da li vam se svidelo, jeste. Sledeći put ću možda i ja da pođem na neku turu sa vama i objasnim kako je to izgledalo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo“, rekao je Vučić.

On je naveo, sećajući se priča iz sela svog oca, da Srbi ovde i ne mogu da razumeju koliko je velika ljubav prema njima, Srba sa druge strane Drine i Dunava.

Deca su mu pokonila crteže uz zahvalnost što ih je primio i sa natpisima mesta – Vukovar, Drvar, Kopar… odakle su došla, uz želju da ga i ona ugoste u njima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar