Dmitar Kovačevski, Aleksandar Vučić i Edi Rama
Dmitar Kovačevski, Aleksandar Vučić i Edi Rama Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia/Nemanja Jovanović/Nova.rs/EPA-EFE/SOEREN STACHE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram malgu da je danas razgovarao putem video-linka sa predsednicima vlade Albanije, Edijem Ramom i Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim.

„Dogovorili smo da u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’ početkom septembra u Beogradu održimo sajam turizma, vina i kulinarskih specijaliteta iz regiona. Zakazali smo i susret na Ohridu u junu gde će biti potpisan niz sporazuma o saradnji u oblasti kulture i turizma. Nastavljamo da radimo na razvoju ekonomskih odnosa za dobrobit naših naroda“, napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, Vučić se danas sastao i sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Karen Donfrid, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim aktuelnim geopolitičkim pitanjima, saopšteno je iz Predsedništva.

***

BONUS VIDEO: Prebrojali smo sve Vučićeve poraze u trci za Beograd od 2000. do danas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare