Ištvan Pastor Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas objavio na Instagramu da je s predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom razgovarao o "drugačijem rešavanju migrantske krize" - "o potrebi oštrijeg i drugačijeg rešavanja" tog problema i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu zemlje.

Pastor je potom objavio na Fejsbuku da je Vučiu ukazao na to da su dosadašnje mere policije u Subotici bile nedovoljne i neefikasne, i da građani s pravom očekuju od države da im garantuje mir i uslove za normalan i bezbedan život.

Podvukao je, kako je napisao, da je veliki broj građana na poslednjim parlamentarnim i predsedničkim izborima glasao za sadašnju parlamentarnu većinu i za Vučića kao predsednika „u uverenju da će to obezbediti stabilnost i sigurnost“, a „sada mnogi s pravom osećaju kao da su interesi migranata i njihovih pomagača bitniji od interesa građana“.

Pastor je naveo da su on i Vučić „saglasni da treba preispitati elemente dosadašnje migratorne politike, neophodna je korekcija mnogo njenih elemenata, a kod nekih pojava je neophodna mnogo oštrija reakcija države“.

Pastor je izrazio nadu da će njegov sastanak s Vučićem „imati dobar ishod“ i istakao da je „uporan u tome da se reši (taj) problem u zajedničkom interesu svih“.

Tokom razgovora s predsednikom Srbije kojeg je Pastor tražio, bilo je reči i o tome da se završava izgradnja akva-parka na Paliću, koju finansira država i da će uskoro početi probni rad. Kroz javni poziv izabran je operater akva-parka s kojim će ovih dana biti sklopljen ugovor i moći će da ga preuzme početkom septembra i koristi, naveo je Pastor.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar