Emanuel Žiofre, Aleksandar Vučić i Tanja Miščević Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je u razgovoru sa članovima Radnog tela Saveta EU za proširenje i države u procesu pristupanja (COELA) poručio da je Beograd posvećen normalizaciji odnosa sa Kosovom i primeni dogovorenog.

U saopštenju predsednikovog kabineta navodi se da je Vučić pozvao predstavnike EU da se više angažuju da Kosovo sprovede obaveze koje je preuzelo.

U ime predsedavanja Švedske Radnim telom Saveta EU, Suzana Lisik je ponovila posvećenost EU perspektivi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Države članice su ponovile i očekivanja EU da se Srbija uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, uključujući i restriktivne mere EU.

Vučić je članovima COELA poručio da je Srbija u potpunosti posvećena procesu evrointegracija i da joj članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje.

On je izrazio nadu da će i države članice prepoznati napore i rezultate Srbije i do kraja godine dati „zeleno svetlo“ za otvaranje klastera 3, za koji je, kako kaže, Srbija u potpunosti spremna.

Predsednik je nakon sastanka na svom Instagramu napisao da je članovima poželeo dobrodošlicu „u nadi da će se na licu mesta uveriti u to koliko je Srbija napredovala poslednjih godina“, u ekonomskom pogledu, ali i u brojnim reformama koje su sprovedene, kako je naveo, prvenstveno u cilju boljeg života građana.

BONUS VIDEO: Da li su građani sa severa Kosova primorani da uzmu prištinske pasoše?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare