Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Vladu Srbije da brzo reaguje povodom preporuka ODIHR-a i da u skladu sa tim od ponedeljka kroz radnu grupu krene u njihovu implementaciju.

„Želim da pozovem Vladu Srbije da analizira u potpunosti – detaljno i temeljno preporuke ODIHR-a i da odmah krene u realizaciju, u kratkom roku, sve što je moguće odmah, ali da pokušamo da to bude svih 25 preporuka“, rekao je predsednik u obraćanju javnosti.

Vučić je naglasio da tu ima dobrih stvari, posebno kada je reč o invalidima i njihovom pristupu biračkim mestima, kao i da je najveći deo preorpuka sastavljen na vrlo profesionalan način.

„Implementacija je važna zbog nas, da mi znamo da imamo demokratski poredak u zemlji, a ne to kako će neko drugi da nas vidi i da nas ocenjuje u skladu sa svojim geopolitičkim interesima“, rekao je predsednik.

Pročitajte još

Dodao je da je upravo zato bilo važno što smo uvek imali maksimalnu uzdržanost policije i naših državnih organa kada su politički protivnici demonstrirali, bez obzira što su brutalno kršili sve zakone, zauzimali autoputeve, upadali u ustanove, napadali policiju.

Posao nadležnih je, naveo je predsednik, bio da se u poslednjem trenutku interveniše uz minimalnu upotrebu sile, kako bi se pokazalo da se naša demokratija zaista razlikuje od demokratije onih koji nam čitaju lekcije, koji na dnevnom nivou uhapse po hiljadu ljudi koji drugačije misle, samo zato što demonstriraju ispred nekih objekata.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar