Aleksandar Vučić Foto: TANJUG / DRAGAN KUJNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da razume reakciju Srba sa KiM koji su okačili transparente zahvalnosti predsedniku SAD Donaldu Trampu, jer su od drugih američkih predsednika i administracija "mnogo pretrpeli".

„Srbi na KiM se nadaju i čekaju dobar signal, neko im je rekao da će se napraviti fizibiliti studija kako bi se podelilo energetsko bogatstvo Gazivoda, pošto do sada nisu imali ni jedan kilovat. Za mene je to što su okačili ljudska reakcija i to su sami uradili“, rekao je Vučić.

Tramp je, dodaje, doneo i novi „vetar“ u razvoju odnosa Srbije i Amerike, i veruje da će takav odnos prema njemu ostati, bez obzira na ishod predsedničkih izbora u Americi.

„Mislite da treba da volimo i klečimo pred onima koji su bombardovali našu zemlju? To se neće dogoditi“, naglasio je Vučić.

Kaže da je ambasador SAD Entoni Godfri promenio pristup i da je zato toliko poštovan u Srbiji i zbog čega je popularnost Amerike u Srbiji porasla, prema istraživanjima, za samo 11 meseci sa 8,5 na skoro 26 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare