Vučić na RTS
Foto: printscreen RTS

Aleksandar Vučić je večetras gostujući na RTS, rekao da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, dobiti po jednu minimalnu zaradu.

„Ovo će biti brza isplata za 72.500 ljudi“, rekao jeAleksandar Vučić i dodao da je to važna mera.

„Donosimo je koliko sutra, a isplata će biti u narednih 10 dana“.

Govoreći o novim merama koje je usvojila Vlada Srbije, Vučić je rekao:

„Vlada je bila neposlušna, a predsednik je kriv jer se ugostiteljski objekti ne zatvaraju u 17 sati, kako je tražio medicinski deo Kriznog štaba, već u 18 sati. Svi članovi Kriznog štaba rade fantastičan posao, a ništa od toga nemaju osim napada onih koji ne mogu da odu do kafića kad požele. U našoj zemlji od početka korona krize nemate nestašicu nijedne vrste robe, nikada niste videli prazne rafove. Na dnevnom nivou Srbija plaća između 735.000 i 760.000 evra. U bolnicama nema nestašice nijednog leka. O pacijentima brinu fantastični lekari i medicinske sestre. Jesmo li uvek fer prema svojoj državi? Mi smo najbolji u Evropi i dalje po pitanju ekonomskog rasta. Izdržaćemo za vikend, možda to i bude poslednji vikend kada će se primenjivati ove mere“, rekao je on.

Kako navodi, Evropska komisija kaže da je Srbija dobro sprovela mere.

„Moramo da nađemo način da tokom januara još nekako pomognemo privatnom sektoru. Više sam za to da idemo sa jednokratnim davanjima, makar ona bila mala. Nije cilj da se borimo od izbora do izbora, već da imamo stabilnu ekonomiju. Za sledeću godinu predviđamo stopu rasta od najmanje šest odsto“ kaže Vučić i dodaje:

„Podigli smo minimalac, penzionerima pomažemo, sada ćemo pomoći ugostiteljima, turističkim radnicima… U januaru ćemo da vidimo da pomognemo privatnom sektoru, potom i medicinskim radnicima“.